понеделник, 2 юни 2014 г.

Съвременен селски дом от "Rendall&Wright"

Компанията "Rendall&Wright" е превърнала ферма за мляко от XIX век в съвременно жилищно пространство. Къщата, заобиколена от живописни зелени полянки и градини, в миналото е служила като навес за крави. Ето защо, при реновирането дизайнерите са били улеснени от съществуващите големи пространства без обременяващи преградни стени и врати. Задачата, стояща пред тях е била да превърнат безличната овехтяла сграда в уютен семеен дом и същевременно да запазят духа на мястото.
В интериора проектантите са съхранили оригиналните прозорци, оставили са открити покривните ферми, на много от вещите са успели да вдъхнат втори живот.
В резултат на творческата им намеса се е получило светло жилище в непретенциозен селски стил, с изобилие от натурални материали, с голяма входна врата, напомняща за хамбар и просторен заден двор - задължителен елемент на фермерските имоти.
Както споделят авторите на интериорния проект: "...това е тихо и спокойно пространство, обединило в себе си старите традиции и новите идеи".
Източник и илюстрация: www.pufikhomes.com