петък, 12 август 2011 г.

The Billboard Park, Аржентина

Американското архитектурно студио EFGH Architectural Design Studio, представи The Billboard Park - уникален проект за рекреационен ландшафт, целящ да преобрази промишлената зона на град Росарио в Аржентина.
Новаторската програма отправя призив към традиционните методи за организиранена обществените зони и предлага прогресивни идеи за строителство при наличие на териториални ограничения.
Хоризонталното и верикалното пространствено развитие на ландшафта трябва да осигури оптималното използване на публичните пространства, а също така да създаде интерактивни структури с панорамни изгледи към река Прана.
Територията отредена по-рано за промишленост, сега е предназначена за културни и обществени функции. Парцела определен за реализиране на проекта е сравнително малък, с триъгълна форма, разположен на известно разстояние от споменатата река. Затова The Billboard Park се стреми да се развива във височина - за да увеличи възможността за наблюдение на околните територии.
Зелената площ на парка се развива по направление на реката, а асфалтираната му част е ориентирана към близкия път. В основата на структурата е залегнала мрежа, разделяща вертикалния и хоризонталния ландшафт на множество шестоъгълни сегменти. Материала за сегментите е стоманобетон.
Реализирането на авангардния зелен проект се предвижда в скоро време.
Повече за творчеството на авторите може да научите на адрес: www.efgh-ny.com
Източник и илюстрации: www.novate.ru