сряда, 3 август 2011 г.

Absolute Towers, Toronto

Китайците от архитектурно студио "MAD architects" могат да се поздравят с успешната реализация на проектa за два ултрасъвременни небостъргача "Absolute Towers", вече красящи едно от предградията на Торонто, Канада.
През 2006 година проектът на небостъргачите с изразителни обтекаеми форми печели конкурса организиран от градските власти. В настоящият момент строителството на елегантните сгради е в завършителен етап, а възложителите се надяват, че "Absolute Towers" ще се превърнат в символичен вход в града и нов знаков международен ориентир. Двете сгради са с различна височина.
Непрекъснатите ленти на балконите, обгръщащи структурата по периметъра, означават етажните нива и създават уникална съвременна естетика. Свободна от типови шаблони, архитектурата на небостъргачите предлага нов тип жилищни сгради на фона на все още консервативната градска среда. Предизвикателството пред тях е да поставят началото на нова диалогичност между тях, съседите, околния ландшафт. градския организъм...
Новаторските дизайнерски форми се извисяват над още незастроения хоризонт, в стремежа си да осигурят на всеки апартамент панорамна гледка към града, езерото и съхранената крайградска зелена зона.
Основателят на архитектурното студио "MAD architects"  Ма Yansong е роден в Пекин. През 2002 година завършва магистратура по специалност архитектура в Yale University. Преди да създаде собствено студио, младият архитект е работил в "Zaha Hadid Architects" и "Eisenman Architects" в Ню Йорк, преподавал е в престижни университети по света.
Повече подробности за творчеството на "MAD architects" може да научите на адрес: www.i-mad.com
Източник и илюстрации: www.novate.ru