петък, 14 ноември 2014 г.

10 начина да поканим есента у дома

Всеки годишен сезон диктува своите правила. През есента ни се иска да превърнем жилището си в топло и уютно за обитаване място. Предлагаме ви 10 оригинални начина да поканите есента в дома си.

Есенни композиции
За украса на интериора са подходящи такива непретенциозни материали, като сухи клонки, листа, декоративни ярки тикви. От тях може да се оформят стилни композиции, чрез комбиниране на елементите в плетени кошници или стъклени свещници.
Декоративна камина със свещи
В мрачното и студено есенно време, камъкът в интериора може да възвърне настроението ни. В градските жилища може да създадем стилна имитация на огнище от полиуретанови форми и да го запълним с най-различни свещи, естествено при спазване на правилата за пожарна безопасност.
Хербарий вместо картина
Лесно можем собственоръчно да си направим стилна картина. Достатъчно е само да излезем на разходка и да донесем вкъщи най-красивите кленови листа, а след това да ги сложим под стъкло и в рамка.
Ярки възглавници
Яркият текстил е един от най-лесните начини да създадем уют у дома. С помощта на шарени калъфки е лесно да напълним стаята с весели и топли цветове.
Разноцветни стъпала
Колкото повече цветове в интериора, толкова по лесно се понася есенния хлад и лошото време. Ето защо, смело се заловете за работа и преобразете стълбището си в арт-обект. За целта ще ви потрябват останали ви от последния ремонт ивици тапети и лепило.
Ярки мебели
Есента е подходящо време за да дадете нов живот на старите мебели. С помощта на кутийка ярка боя може да промените напълно своя скрин или шкаф.

Поставка за обувки
За да предпазите пода от вода и кал си струва да си оборудвате подобна поставка за мокри обувки.
Листенца върху прозорците
Прозорците може да се украсяват не само във връзка с коледните и новогодишните празници, но и по всяко друго време. Нежните есенни листа, залепени към стъклото, правят интериора по позитивен и оригинален.
Аксесоари на морска тематика
Тези, които тъгуват по лятото, могат да си напомнят за морските приключения в банята. Например, да изработят органична рамка на огледалото от събраните през лятото раковини.
Светилници
И разбира се, струва си да се погрижим за наличието на достатъчно светлина в жилището. Може да използваме настолни лампи, свещи и дори самоделни светилници. За да направим приказна лампа във вид на жълъд е достатъчно да използваме за абажур непотребни стъклени буркани, омотани с конопено въже.
Източник и илюстрации: www.novate.ru