неделя, 19 май 2013 г.

Извънградски дом върху 33 квадратни метра

Тази необикновена къща, построена в Уисконсин и разположена върху площ от 33 m² е резултат от уникалния творческия подход на специалистите от американското архитектурно студио "Revelations Architects".
Къщата, представлява компактно модулно пространство, построено според принципите на екологичната устойчивост. Домът е подходящ както за постоянно обитаване, така и за извънградски отдих през почивните дни.
Оборудвана е със система за събиране на дъждовната вода, слънчеви батерии и ефективна топлоизолация - средства, позволяващи постигане на балансиран топлообмен с околната среда и икономия на енергията, предназначена за отопление или охлаждане.
Кухнята и санитарните помещения са изпълнени от сглобяеми елементи, останалите помещения също са модулни и свързани помежду си посредством различни компоненти. Фасадните подвижни стени защитават сградата от неблагоприятните климатични условия и гарантират конфиденциалност на личния живот на обитателите през тъмната част от денонощието.
Стъклените стени улесняват визуалната връзка между помещенията и създават необходимото усещане за по-голямо пространство. Уютната обстановка се дължи на  използваните топли, природни цветове и материали в обработката на повърхностите и в обзавеждането. Големите остъклени площи осигуряват обилно естествено осветление и приобщават хармонично интериора към околния ландшафт.
Повече за творчеството на авторите може да откриете на уеб адрес: www.revarch.com
Източник и илюстрации: www.novate.ru