петък, 5 април 2013 г.

OLS House – футуристична къща в Германия

OLS House е създадена по идея на специалистите от архитектурно студио J. Mayer H. Architects и е ситуирана върху хълмист склон, недалеч от Щутгарт (Германия).
Футуристичната къща, рязко се отличава от съседните сгради, построени през 60-те години на миналия век. Предназначена е за четиричленно семейство.
Конструкцията на постройката е стоманобетонна монолитна. Всички преградни стени са изпълнени от гипсокартон, а финалното подово покритие е от саморазливна замазка.
Първото ниво включва входния тракт, мокро помещение и СПА. Втория етаж е с открита планировъчна схема, а програмата му включва дневна, столова и кухня. Изобилното остъкляване осигурява невероятна панорамна гледка към долината и открива терасата превърната в живописна градина. Последния етаж е предназначен за зона "сън" - тук са разположени спалните помещения, гардеробните и баните.
Централен елемент в по немски перфектното интериорно оформление е изящното скулптурното стълбище, свързващо трите етажа.
Сградата е оборудвана с ефективна топлоизолираща система и слънчеви панели, а защитно фолио по стъклените повърхности осигурява комплексна защита от ярките слънчеви лъчи.
Повече за творчеството на авторите ще откриете на уеб адрес: www.jmayerh.de
Източник и илюстрации: www.novate.ru