понеделник, 30 май 2016 г.

Китай строи най-дългия стъклен мост в света

Най-дългият стъклен мост в света - Zhangjiajie Grand Canyon, ще бъде изграден в провинция Хунан в южен Китай, пише "Днес+".
Уникалното съоръжение ще е с дължина 430 m и ширина 6 m. Той ще бъде построен на височина 300 m и ще се превърне в най-високото място за бънджи скокове. Мостът ще разполага с три люлки. Дължината на люлките ще е между 150 и 170 m.
Засега се предвижда по моста да могат да преминават само пешеходци – не повече от 800 души по едно и също време.
Източник: http://dnesplus.bg


четвъртък, 26 май 2016 г.

Автобус от бъдещето минава над трафика

По време на китайското международно експо изложение за технологии China Beijing International High-Tech Expo бе представен автобус от бъдещето, който минава над трафика, съобщава CCTV.
Изобретението е наречено The Transit Elevated Bus. Той ще побира до 1200 души и ще струва пет пъти по-малко от останалия градски транспорт.
Проектът трябва да бъде стартиран до няколко месеца, а строителството на автобуса ще отнеме една година, пише ИА "КРОСС".




Източник и илюстрации: www.cross.bg

сряда, 25 май 2016 г.

Хотел Casa Cook на остров Родос

Създателите на веригата от дизайнерски хотели Casa Cook целят да установят нови стандарти в организацията на съвременните курорти в най-красивите кътчета от земното кълбо. Отдихът в подобни хотели е предназначен за млади модерни любители на пътешествията, които имат визия за стил и високо ценят комфорта. Наскоро на гръцкия остров Родос бе открит първият хотел от веригата, за който разказват снимките по-долу.
Източник и илюстрации: www.pufikhomes.com





















вторник, 24 май 2016 г.

Книжарница в китайски мегаполис

Студио XL-Muse наскоро реализира свой интересен проект за голяма книжарница в Ханджоу, Китай.
Магазинът с площ 1000 m² включва няколко зали с различен дизайн: кръгов, с вертикални бели стелажи и детска зала, устроена като стая за игра.










Източник и илюстрации: www.etoday.ru

сряда, 18 май 2016 г.

Модулна колекция мебели от Pininfarina

Италианската дизайнерска компания Pininfarina представи своята първа модулна колекция мебели Segno, съвместяваща ретростил и съвременни тенденции.
Източник и илюстрации: www.etoday.ru