събота, 9 май 2015 г.

Kame House - къща с шестоъгълен интериор

В японската префектура Ниигата се намира един на пръв поглед с нищо незабележим дом. Но това е само първото впечатление, създаващо повърхностна и невярна представа за съдържанието. Стига да надникнете вътре, пред очите ви изненадващо ще възникне съвършено нестандартна планировка. Открито централно пространство, диагонални стени: това възприето геометрично пространство дава на обитателите възможност да подобрят взаимното общуване.







Архитектурното студио Kochi Architect’s Studio е осъществило проект за строителство на жилищна сграда с меко казано необичайно разпределение. Екстериора на Kame House преднамерено изглежда повече от обикновен със скучната и еднообразна фасадна обработка в сиво, докато вътрешността поразява с извънземната хексагонална структура.
Цялата концепция на интериора е концентрирана върху идеята за визуалния контакт между членовете на семейството, а ефектът от интериора е настъпилото по-често общуване.
Двуетажната Kame House е построена с използването на специална дървена конструкция, благодарение на която централния отвор е прецизно отрязан под необходимите ъгли.
Източник и илюстрации: www.novate.ru