вторник, 26 май 2015 г.

Семеен дом в Северна Португалия

Къщата SilverWoodHouse е разположена в северната част на Португалия.  Забележителният проект е реализиран неотдавна от известния архитект Ernesto Pereira.
В този си впечатляващ вид къщата се появява след като собствениците решават да променят кардинално жилището си. Основната поставена задача е да преобразяването на имота с изглед към плажа в домашен офис. Пред архитекта не са поставяни каквито и да е финансови или времеви ограничения.
"Помолиха ме да видя, какво можем да направим със сградата, без бюджетни ограничения, без ограничения във времето, те просто искаха произведение на изкуството, продукт, който да ги очарова и е добър за живот", споделя авторът на проекта.
Pereira подхожда към осъществяването на проекта изключително грижливо - внимателно изучава двойката за да проектира уникален дом, напълно отразяващ навиците, желанията и начина им на живот.
Едромащабната геометрична структура е с дървена фасадна облицовка на бял фон, благодарение на което изглежда ярко и живо от всяка позиция. SilverWoodHouse е екстравагантен пример за безграничните възможности, с които разполагат архитектите, когато се налага да проектират уникално жилище специално за потребностите на собствениците.
Източник и илюстрации: http://lifeglobe.net