петък, 20 декември 2013 г.

Autodesk предлага 3D дизайн директно в браузъра

Софтуерният разработчик Autodesk обяви достъп до инструменти за 3D проектиране през браузъра, съобщава TechNews.BG. Потребителите на приложения като Autodesk Inventor, Autodesk Revit, Autodesk Maya и Autodesk 3ds Max вече ще могат да ползват техните възможности директно от своя уеб браузър.
По думите на компанията, за първи път в света клиентите на нейните продукти получават достъп до пълнофункционални решения за 3D проектиране, инженерингови и развлекателни задачи от браузъра, без да жертват производителност или функционалност.
Новите предложения на Autodesk са част от стратегия на компанията да предлага достъп до най-популярните и инструменти за проектиране от всяко място и по всяко време, независимо от типа устройство, което ползва потребителят, и без компромис в производителността.
Браузърните решения на Autodesk се предлагат в партньорство с доставчика на облачни услуги Amazon Web Services (AWS), OTOY и Nvidia и чрез софтуера Autodesk Remote. Компанията осигурява 90-дневен пробен период за приложенията Autodesk Inventor, Autodesk Revit, Autodesk Maya и Autodesk 3ds Max.
„Вече не се изисква да пускате сложните 3D приложения за дизайн на мощни работни станции. Необходими са ви само прост браузър и интернет връзка. Първи в индустрията предлагаме подобна възможност, коментира Джеф Ковалски, технологичен директор на Autodesk.
Източник и илюстрация: http://technews.bg