четвъртък, 1 август 2013 г.

Британец създаде "обратен душ"

Идеята за душ на открито е не само забавна, но и твърде актуална в страните с горещ климат. И все пак идеята за оригиналния душ "Viteo", наричан още "обратен душ" идва от дъждовна Великобритания и принадлежи на находчивия инженер Дани Венлет.
"Viteo" представлява компактен блок, изработен от неръждаема стомана и грапава пластмаса. След позициониране на блока на подходящо място, душът се включва към водопровода. За да започне да работи, е необходимо само да се стъпи върху платформата.
От "Viteo" струите вода изтичат през дюзи, разположени по външния край на кръглата платформа. Струите се издигат на височина до 4 метра във времето, когато потребителя стои в средата на устройството. Настройването на душа е просто, а за позиционирането му е необходимо само малко равен терен и маркуч за свързване с водопоровода.
Душът може да бъде открит в британските онлайн магазин на (нескромната) цена от € 625 без включен ДДС и доставка.
Разбира се скептиците ще кажат, че за многократно по-малка сума може да се закупи система за поливане на тревата, която да се използва и за освежаване в жарките дни, но според създателя "Viteo" е ориентиран към по-зрелите потребители.
Източник и илюстрация: www.novate.ru