петък, 17 август 2012 г.

Writer’s Studio - горска къща в Ню Йорк

"Writer’s Studio" е уникален проект, осъществен от специалистите в американското архитектурно студио "Cooper Joseph Studio". Средната по размери горска къща с необикновена архитектура, принадлежи на писател и се използва в качеството и на творческо студио и привлекателно място за уединение сред божествената красота на природата.
Прозорците на дома, гледат към разположеното наблизо езерце. От едната страна "Writer’s Studio" граничи с живописни поляни, а от другата му страна е гората. Първоначалното общо впечатление за простота е измамно. Всяка фасада е с отвори, ориентирани, оразмерени и разположени с отчитане на нивото на погледа на обитателите, намиращи се съответно на първия или втория етаж.
Лаконичната и елегантна конструкция е вписана умело в околния ландшафт, без да привлича излишно внимание, но и без да предизвиква равнодушие.
Вътрешното пространство е декорирано с орехова дървесина. Мащабното остъкляване, гланцовите тавани и минималното мебелиране, носят визуално впечатление за простор при относително малките размери и спомагат за хармоничното сливане с природата.






Повече за творчеството на авторите може да откриете на адрес: www.cooperjosephstudio.com
Източник и илюстрации: www.novate.ru