сряда, 13 юли 2011 г.

Практичен комплект сгъваеми мебели

Тази практична и привлекателна идея, може да бъде полезна за хората, търсещи постигане на
максимална икономия и многофункционалност в рамките на своя маломерен апартамент. Сгъваемата маса и пейката към нея, произведени от словенската компания "FPTrgovina" са лесни за монтаж и употреба и с ефектна визия.
Закрепените към стената абстрактни дървени елементи с едно движение на ръката се превръщат в удобен кухненски кът, в който може да изпиете чашка кафе, да обядвате, да поработите с лаптопа или да рисувате. А след като нуждата ви от комфортно място е задоволена, може да върнете мебелировката в изходното и положение, при което тя отнема само 4 cm от ограниченото пространство на малкото жилище и ви оставя свободно място за други занимания.
Комплектът се произвежда в няколко варианта на цветовата гама, което прави възможна адаптацията му към различни интериори - както съвременни, така и консервативни. За да може комплектът да се разглежда като елемент от цялостен замисъл, са необходими малко усилия по вписването му в конкретното интериорно решение.
Компактното изобретение е приложимо както за тясната кухня-лаборатория, така и за оформяне на работно място в спалнята. С успех може да бъде използувано и във вилната сграда от една страна за да спести място, а от друга да не натоварва излишно бюджета за обзавеждане.
Източник и илюстрации: http://www.novate.ru/