вторник, 28 февруари 2023 г.

Хотел от контейнери в Чили - Winebox

The Wine Box е първият екологичен хотел в Южна Америка, изцяло построен от преработени морски контейнери. Този уникален хотел е разположен в Чили, в оживения пристанищен град Валпараисо. Валпараисо е много интересен град, отличаващ се с оригинална и колоритна архитектура. С великолепните фрески, разпръснати из улиците и стръмните стълби по многобройните хълмове, градът се счита за столицата на уличното изкуство графити.
The Wine Box Hotel е една от туристическите атракции на този град на изкуството и се намира в жилищния район на Cerro Mariposas, близо до известните туристически райони Cerro Concepción и Cerro Alegre. Хотелът е съставен от 25 бракувани военноморски товарни контейнери, които са превърнати в 21 стаи, включително рецепция, трапезария и две великолепни тераси с панорамна гледка към града и океана.
Winebox представлява перфектната комбинация от иновация и устойчивост и е първият устойчив хотел в южното полукълбо, който произвежда собствено вино и първата регистрирана винарна във Валпараисо. Това е единственият проект, получил шест награди от чилийското издание на Great Wine Capitals за иновативното си изживяване във винен туризъм.
Художниците на тази колоритна модулна сграда са Камила и Грант Фелпс, потомствени архитекти и страстни енолози, чиято мисия е не само да предложат алтернатива на традиционната архитектура на модерните хотели, но и да покажат на гостите си пример как да се грижат за планетата. Повторната употреба на материали и вниманието към околната среда за устойчиво съществуване са възможни благодарение на изкуството на рециклирането, което сега става все по-актуално за пътешествениците.
Източник и илюстрации: https://lifeglobe.net