събота, 24 март 2018 г.

Съвременна къща в бразилските джунгли

Бразилската архитектурна компания Arqbox в сътрудничество с дизайнерите от Estudiograma са създатели на стилната къща JJO House. Сградата е разположена в дълбините на бразилската джунгла, заобиколена от необикновена природа. Постройката е напълно самодостатъчна, тъй като е осигурена с електричество и вода.
Къщата се намира на върха на стръмен склон, заедно с гараж, работилница и пътека, която ги свързва. Стопанските постройки са разположени малко по-надолу по склона. Главната жилищна площ е обгърната от панорамна стъклена витрина, благодарение на която от всяка стая се разкрива потресаваща гледка към гората наоколо. Терасата на покрива представлява разкошна открита площадка, на която може да се устройват пикници и партита.
Архитектите са успели да постигнат идеален баланс между съотношението на бетонна, стъклена и стоманена конструкция при геометричното композиране на обемите. В JJO House има лесен достъп към гората от всяка стая. Обитателите живеят с усещането, че те заедно с тяхното жилище са неразделна част от хармонията на околната природа.
Източник и илюстрации: http://lifeglobe.net