понеделник, 19 март 2018 г.

Съвременна къща с топъл интериор в Испания

Тази красива къща "Проект Oxygen" е дело на интериорно студио "Susanna Cots". Разположена е край брега на Ampurdán (Жирона) в слънчева Испания. Проектът залага на спокойния живот, омиротворението и уважението към природата. Постройката с площ 600 m² e едноетажна, с линейна структура на разпределението, в което жилищните помещения са свързани с дълги коридори, почти изцяло прозрачни фасади и минималистичен интериор. Всичко това е допълнено с просторен заден двор впечатляващ със строго организирана геометрия. Обитателите разполагат и с басейн, предлагащ прохлада в жарките дни.
Всички стаи са свързани хоризонтално с напълно остъклени коридори, през които се наблюдава всичко ставащо във външния свят - търсена асоциация с разходка в гора. 
В интериора мебелите и декоративните аксесоари са малко, при това със семпла и сдържана визия, доминират неутралните цветове. Като контратеза на тази "скромност" скулптурите и картините украсяващи вътрешното пространство са експресивни и запомнящи се. Този контраст в оформлението придава допълнителен чар на интериора. 
Източни и илюстрации: www.pufikhomes.com