петък, 5 юни 2015 г.

В Нижни Новгород създадоха вана-кресло

Вече съществува възможност да се взима вана, без да се става от фотьойла. Тази идея наскоро реализираха изобретатели от Нижни Новгород, пише ИА "КРОСС" по информация от "Московски Комсомолец".
„Преди дни към Роспатент се обърнаха специалисти от завод „Молотов", които поискаха да бъде патентовано новото им изобретение - прототип на кресло за прием на вана", споделиха от ведомството. Необичайното кресло е изцяло надуваемо, направено е от еластични и водоустойчиви материали и на пръв поглед по нищо не се отличава от обикновените фотьойли с облегалка, седалка и основа. За да може да се осъществяват водни процедури, в него е монтиран нещо като „мини-​басейн". За да вземе вана, притежателят на чудноватата мебел може да постави креслото в пълна или в празна вана, която впоследствие да напълни. „Надуваемият трон" няма да изплува, защото в основата му са монтирани тежести. Креслото може да се използва във вана, в басейн или под душа.
Разработчиците се надяват, че новото им откритие ще стане популярно сред любителите на почивката в „полеви условия" - къмпинг, вила и пр. и ще е незаменимо за инвалидите, които изпитват затруднения при водните процедури.
Източник: www.cross.bg