събота, 16 август 2014 г.

Съвременна правоъгълна къща с удивителна архитектура

Наскоро студио "D4 Designs", основано от Дъглас Патон през 2000 година, реализира свой забележителен проект за двуетажна жилищна сграда.
Благодарение на сдържаната визия на фасадите и големите тераси, къщата се откроява с индивидуалност и елегантност. Особенa нотка чар внася тъмния правоъгълен блок над главния вход.
Една от най-впечатляващите характеристики на дома е възможността слънчевите лъчи да докосват практически всяко кътче. Стълбище от бетон, обезопасено със стъклен парапет отвежда до втория етаж. Усещането за индустриален стил се подсилва от таванните повърхности, решени в сив цвят. Няколко красиви картини са превърнати в ярки цветови акценти.
На втория етаж  е предвидена отворена планировка, обединяваща дневна, трапезария и кухня. В интериорното оформление на тази зона е заложено на мебелировка в топли оттенъци. Дървена маса и комфортен бежов диван пред плазмения телевизор оформят уютен кът за провеждане на топли семейни вечери.
Друго характерно място в къщата е банята. Невероятно семпла и същевременно елегантна. За отбелязване е идеята на дизайнерите за осветление на огледалата.
Свежест и приятна атмосфера в градината създават множество великолепни растения. Една от зоните за отдих на открито е разположена до дневната.  Оборудвана е с малък грил и хладилник за удобство при организиране на градински забавления.
Източник и илюстрации: www.novate.ru