петък, 24 януари 2014 г.

First Wоrld Ноtеl в Малайзия

Хотел "First World" е азиатския еквивалент на Лас Вегас. Нарежда се на четвърто място по големина в света  с капацитета си от 6118 стаи, поместени в двете шарени сгради. Разположен е в планинската местност Genting на Titiwangsa Mountains, сред буйна дъждовна тропическа гора, далеч от територията на града.
Входът е устроен като вътрешен двор в испански стил. Общата площ възлиза на 15240 m² и включва мол, кино, казино, заведения и тематично лоби посветено на джунглата, т. е. всичко необходимо за качествен  и запомнящ се отдих. В комплекса има и много басейни с водни пързалки, сред които се откроява детският мега-басейн Watersplash.
Интерес представлява и тематичния парк с огромни "американски пързалки" и първия в Азия симулатор на свободно падане. Предлагат се и възможности за поддържане на спортната форма на голф игрището, тенис кортовете или в спортната зала
Всяка седмица се организират музикални спектакли в театъра или на местния Times Square, където вниманието на посетителите бива привлечено и от точните копия на Статуята на Свободата и статуята (не статуетката) на Оскар.
Източник и илюстрации: http://lifeglobe.net