вторник, 15 януари 2013 г.

Дизайн на IMAX кинотеатър в Ростов на Дон

С всяка измината година веригата от кинотеатри "IMAX" става все по-голяма в Русия и страните от ОНД. Ростов на Дон с населението си от 1 милион жители не остава встрани от тази тенденция.
Проектът за нов кинотеатър "IMAX" в Ростов на Дон е предложен от студио "Новая Р.А.С.А.".
Целта е била не само създаването на уникална и неповторима сграда, но и обединяването и с градския търговски център "Хоризонт" и сградата "Детски свят".
ТЦ "Хоризонт" има своята характерна история на създаване и развитие. Комплексът е строен и доразвиван в продължение на няколко години. Непрекъснато се разширява поради експанзивното нарастване на потребностите на търговския център и достига сегашния си вид. До настоящия момент това е най-успешния търговски комплекс в милионния град. Въпреки успешното развитие на комплекса, ръководителите на проекта решават да добавят съдържание към неговия облик и да подобрят комуникацията му с градското пространство чрез проектиране на нов главен вход с лице към централния булевард. За връзка между двете сгради е предвидена нова търговска галерия.
Интериорния дизайн е решен с екологични материали - преимуществено с елегантни дървени елементи и обилно изкуствено и естествено озеленяване.
Източник и илюстрации: www.novate.ru