понеделник, 7 май 2018 г.

Фотоотчет от деня на храбростта и празника на Българската армия

На 6 май в деня на храбростта и празника на Българската армия, имахме удоволствието да посетим (съвсем случайно) Военноморския музей в морската столица. От музея бяха осигурили свободен вход за посетители. Сътрудниците на музея посрещаха с ведра усмивка многобройните гости от всички краища на света.
Експозицията на музея (външна и закрита) проследява хронологически корабоплаването по бреговете на нашите земи от дълбока древност до наши дни. В нея са включени около 1000 експоната, което е едва 1% от богатството във фондовете на ВММ. Част от експозицията са кораба-музей "Дръзки", яхтата "Кор Кароли", вертолетите от Вертолетната ескадрила на ВМС.
В чест на празника екипът на музея бе организирал изложба "Българската морска униформа - отражение на своята епоха" представяща развитието на униформените облекла на български морски офицери, подофицери и матроси".
За съжаление не разполагахме с много време за подробно разглеждане на богатата колекция от експонати, затова заложихме основно на фотографията като средство за запечатване на информация. В рамките на ограничението от час успяхме да създадем кратък фоторепортаж, който може да видите тук.
За повече и по-точна информация ви препоръчваме да отделите повече от час и да посетите музея, който се намира на адрес гр. Варна, бул. Приморски №2, а ако нямате тази възможност непременно посетете сайта на музея (www.museummaritime-bg.com).