вторник, 30 август 2016 г.

Вила в живописна местност, Норвегия

Норвежкото архитектурно студио Rever&Drage наскоро приключи реализация на проект на вила разположена в живописната местност Straumsnes край брега на езеро.
Творците от студиото са поканени да заменят разпадаща се вилна сграда от 50-те години на миналия век с нова.
Оригиналната сграда е разрушена, като само басейна е запазен. Част от материалите също запазени и се използват в новата постройка, което е натоварено и със символично значение - "постройката е неподвластна на времето".
Ключово изискване на клиентите е било гледките към отворените пространства да се включат в по-интимните зони на помещенията за лично ползване.
Дуалността между гледката към езерото от една страна и гората от друга е много важна, обяснява архитектът Tom Auger. В същото време клиентите пожелават да имат различни зони в къщата, където да могат да се "скрият" и да бъдат себе си.
Тези помещения за покой, уединение и съзерцаване на красивата природа са извадени от общия обем и подпрени на дървени опори за да подчертят приватния характер на тази част от къщата.
Резултатът от съвместните търсения на проектантите и собствениците е тази невероятно красива къща, разположена сред просторите на девствената северна природа.
Източник и илюстрации: www.etoday.ru