петък, 17 октомври 2014 г.

Детски ресторант "Kukumuku" във Вилнюс

Новото нишово заведение "Kukumuku" в литовската столица Вилнюс е проектирано от "Plazma Architecture Studio". Тематичният ресторант-театър е предназначен за семейства с деца и е разположен в историческа сграда на една от живописните тесни улички в стария град.
Помещението с площ 300 кв.м. е оформено в топла цветова гама, с използване на качествено осветление, включително светилници във формата на къщички. Безопасната и ергономична мебелировка позволява докато децата играят и се забавляват, родителите да общуват помежду си без излишни притеснения за сигурността им.
В заведението са обособени няколко зони - ресторант, cupcake бар, театър и площадки за игра. Когато в "Kukumuku" не се поставят театрални представления, сцената се използва за демонстрация на холограми, провеждане на интерактивни игри, обучения или детска дискотека. Тук може да се организират различни мероприятия и празници и всичко това е благодарение на многофункционалното пространство, готово за трансформиране във всеки момент.
Източник и илюстрации: http://hqroom.ru
Фотографии: Leonas Garbačauskas