неделя, 29 април 2012 г.

"Frоnt аnd Васk Араrtmеnt" в Париж

"Frоnt аnd Васk Араrtmеnt" e уникален апартамент, чийто дизайн е разработен от известното френско архитектурно студио "H2O Architectes". Ергономичното жилище принадлежи на млад парижанин, работещ в сферата на рекламата и увличащ се от комикс културата.
Поръчителят е пожелал да живее в нова среда - едновременно спокойна, комфортна и игрива. Преди ремонта апартаментът е разполагал с 6 помещения, разпределени върху 60 m² жилищна площ със заплетена и объркана геометрия. Интересен е и фактът, че към коридора с площ 5 m² са водели 7 различни врати!
Проектираната от архитектите нова планировъчна схема осигурява непрекъснатост на просторното открито помещение. Апартаментът при това, предлага и сполучливо функционално зониране, осигуряващо уютна среда за обитаване. Почти всички системи за съхранение и декоративните елементи са вградени в стените. Това решение е в пълен унисон с плавната геометрична схема на жилището и допринася за свободното и безпрепятствено придвижване на енергията, а и на самия обитател. В образуваните след преустройството обемни стени са интегрирани множество кухини - открити и закрити ниши, разделени от оттенъци, контрастни по отношение на доминиращия цвят на стената. Впечатлението, което се създава е, че нишите не се подчиняват на гравитацията и висят във въздуха.
Именно нишите позволяват на младия собственик да съхранява личната си библиотека, драгоценните колекции от комикси, а също и различни битови предмети, без да прибягва до използването на корпусна мебел. Кухнята, бара и дори санитарния възел също са подчинени на основния замисъл на дизайнерите.
Повече за творчеството на авторите, може да научите на уеб адрес: www.h2oarchitectes.com
Източник и илюстрации: www.novate.ru