сряда, 19 септември 2012 г.

Sofia Towenhomes, Манила

На специалистите от "Buensalido Architects" принадлежи авторството на проекта за нискоетажни жилищни сгради "Sofia Towenhomes" в столицата на Република Филипини. Симпатично изглеждащите жилища са предназначени основно за млади семейства с неголеми финансови възможности. Всяка сграда ще разполага с разгъната площ от около 180 m².
Източник и илюстрации: www.etoday.ru



















неделя, 2 септември 2012 г.

Villa 4.0 в Холандия

Villa 4.0 е дом с креативна архитектура, създаден по проект на специалистите от холандското студио "Dick van Gameren Architects" и разположен в Холандия на мястото на обикновено бунгало, построено през 1967 година.
"Сърцето" на неголемия дом постепенно е обраснало с нови жилищни помещения, имащи пряк контакт с основното пространство и предлагащи живописни изгледи към прилежащата територия.
Оригиналната асиметрична геометрия руши типичните представи за комфортно жилищно пространство, но е в унисон с творческото мислене на обитателите. В резултат на разширението архитектите са създали хармонично жилище, което възстановява загубената връзка между интериора и ландшафта.
Приемайки съществуващата структура за основа, външните стени и покрива са модернизирани чрез добавяне на изолационни системи и заменяне на всички прозорци с големи остъклени плоскости.
Стените в централната част на сградата са премахнати, за да създадат нова отворена планировка с изглед към околността от всички страни.
Освен това физическата и визуалната връзка между къщата и природата са консолидирани в добавения към социалното пространство стъклен павилион, който се доближава до ручея, течащ наблизо.
Повече за творчеството на авторите може да откриете на уеб адрес: www.dickvangameren.nl
Източник и илюстрация: www.novate.ru